GezondheidQigong

Filmpje Taoïstisch slapen

Goed en lekker kunnen slapen is een zegen. Helaas is dat niet iedereen gegeven. Deze slaap oefening uit de taoïstische traditie kan je helpen om beter te slapen. Het is een oefening die je zelf doet terwijl je in bed ligt. Je visualiseert een stroom van qi (energie) door het lichaam. Je doet dat traject negen keer. Daarna (als je niet al in slaap gevallen bent) rust je. De oefening brengt je op de drempel van de slaap. Het enige wat je dan nog moet doen is je overgeven en over de drempel glijden.

Je kunt de oefening ook doen om te leren rusten. Ontspannen en kunnen rusten is een voorbode voor de slaap. Doe je de oefening als tussendoortje, als hazenslaapje, dan wordt je weer fris wakker.

2 gedachten over “Filmpje Taoïstisch slapen

  1. Hoi Jolinda, en mede-qigongers,
    Veel dank voor je wekelijkse mails. Gelukkig vallen de slaapproblemen bij mij mee, in deze tijd. Maar deze oefening komt altijd van pas.

  2. Jolinda, dank voor al je mooie filmpjes en teksten! En wat de slaapproblemen betreft: ik slaap al nooit erg veel. Ga altijd laat, na 12 uur naar bed en vroeg weer wakker. Maar vind dat absoluut geen probleem. En door thuiswerken ivm Corona hoef ik nu ook niet meer om 5 uur op op mijn werkdagen. Verder hoef ik ook niet meer op pad voor Yoga, Qi Gong of dagelijks bezoek sportschool. Zet geen wekker en heb een natuurlijk ritme Slaap gemiddeld meer dan voor Corona. Val al mediterend (met oortjes in) in slaap. Ik haal nu zelfs wel eens de 6 uurtjes. Geen nare dromen.

Reacties zijn gesloten.