Over Centrum Well

Terug naar de bron

Centrum Well is een plek zijn waar je terug kunt keren naar de bron in jezelf. Om die bron te voelen is ruimte en stilte nodig. Wij bieden die ruimte en stilte in onze lessen taijichuan en qigong en in onze workshops. Onze ruimte zelf draagt bij aan het innerlijk tot rust komen: een ruime zaal, licht, met uitzicht op de binnentuin van een oud klooster. Zodra je de poort binnenloopt, bevind je je op een koele plek waar de hectiek van het dagelijkse leven van je af kan glijden.

Onze werkplek is ook onze inspiratiebron. Daarnaast is de oosterse filosofie, met name de Chinese, onze leidraad. Yin en yang zijn terug te vinden in onze lessen taiji voor gezondheid, de yinne kant, en in onze lessen voor gevorderden, waar de martiale aspecten van de taiji steeds meer aan bod komen.

In de les zelf is er aandacht voor actief beweging en interactie in de vorm van duwende handen bijvoorbeeld, maar ook voor stilte, in de vorm van meditatie. Daarbij grijpen we graag terug op de bron van de taiji en qigong. We beoefenen graag oude vormen en betrekken het gedachtengoed van de Chinese gezondheidsleer over de vijf elementen en de meridianen in onze lessen. Daarmee proberen we een zo authentiek mogelijke taiji en qigong neer te zetten.

Ook willen we graag verdieping bieden, niet alleen in de lessen, maar ook buiten ons reguliere programma. Daarom nodigen we regelmatig gastdocenten uit die hoog gekwalificeerd zijn. Daarbij beperken we ons niet tot taiji en qigong, maar bieden we bijvoorbeeld ook Tibetaanse Yoga aan. Uitgangspunt hierbij is dat het aanbod geworteld is in een authentieke traditie.

 

    Terugkeren naar de bron

Diversiteit & vakmanschap

Al onze docenten zijn geschoold in taiji, qigong, meditatie of Chinese geneeswijzen. Daarmee willen wij de kwaliteit van de lessen waarborgen. Onze docenten blijven zich ontwikkelen en volgen op regelmatige basis trainingen en bijscholingen. Ieder kiest daarbij zijn een eigen accent. Elke les krijgt daardoor ook z'n eigen karakter.

Ons aanbod kent daardoor ook een zekere mate van diversiteit. Wat ons bindt is onze liefde voor de taijiquan en qigong én ons vakmanschap. Wij zijn gedreven.

Centrum Well is in 1992 opgericht door Jay Elfring. In de meer dan 20 jaar dat het centrum bestaat, is het uitgegroeid tot een bloeiend centrum met een breed en kwaliteitsgericht aanbod.