Nieuws

Slapen als een roos

Niet iedereen slaapt als een roos. ‘Zijn daar qigong oefeningen voor”, krijg ik regelmatig als vraag. Ja, er is zelfs een speciale slaapqigong. Het is een liggende meditatieoefening. Af en toe doe ik die in de les, voor  wie slaapproblemen heeft, of dat nu inslapen of doorslapen of vroeg wakker zijn is. Maar het is ook een prettige oefening om te doen als je een hazeslaapje wilt doen tijdens de middag. Want wil je ‘s nachts lekker slapen, dan is het verstandig om ook overdag voldoende tot rust te komen. Op 24 november geef ik overigens een bijscholing over slaap voor acupuncturisten. Daar doe ik onder ook deze slaapqigong.

2 gedachten over “Slapen als een roos

  1. Dank je wel Jolinda! Nieuw voor mij dat je de hele oefening 9x kunt doen. Ik heb tot nu toe steeds 1x gedaan en dan ben ik weg ;-).
    Groetjes, Marieke

  2. Sinds de geboorte van mijn dochter slaap ik slecht. Ondanks dat zij vredig liep te slapen werd ik om te haverklap wakker, alsof ik bang was dat er iets aan de hand was. Een paar weken geleden ben ik gestart met slaapyoga, waarbij je eerst liggend mediteert om de geest tot rust te laten komen voor het slapen gaan. Het werkt de ene keer beter dn de andere keer, mar wilt het anderen toch ook aanraden om te proberen.

Reacties zijn gesloten.