Yoga

Yoga in Centrum Well
Waar yoga geen prestatie is, maar een ervaring!

Maandag van 9.30 tot 10.30 uur

Yoga kent een lange oosterse traditie en ontwikkelt zich in onze huidige tijd in allerlei moderne vormen. Daarmee biedt yoga een breed scala aan mogelijkheden om je te ontspannen, je bewustzijn te verdiepen en je lichaam te trainen.

De vorm van yoga die Eunice van der Heijden aanbiedt, richt zich op het ervaren van het lichaam in het hier en nu. Dit maakt dat je bewustzijn zich kan verruimen. Door fysieke oefeningen te doen en houdingen aan te nemen, kun je opmerken wat er in jouw lichaam te voelen is.
In het drukke bestaan van alle dag kan het er namelijk nog wel eens bij inschieten om een momentje stil te staan bij wat je voelt. En dat is een gemis, want je gevoelens zijn een belangrijke bron van informatie over jezelf. Ze geven je eigenlijk precies aan wat je nodig hebt. En als we daar te weinig gehoor aan geven, raken we op één of andere manier uit balans. We worden moe, krijgen een kort lontje, komen niet aan ons zelf toe, hebben nekpijn…

Af en toe exclusieve aandacht voor jezelf en je lichaam, maakt dat je deze balans kan herstellen. Je komt weer wat dichter bij jezelf. Wil je dit graag voor jezelf, dan kunnen mijn yogalessen je inspireren.

De lessen kennen elke keer een zelfde opbouw. Driekwart van de les bestaat uit het doen van fysieke oefeningen en houdingen aannemen. Daarna is er tijd voor een kort moment van ontspannen en sluiten we af met een kopje thee waar ook vragen gesteld kunnen worden.
De uitnodiging tijdens de fysieke oefeningen is om er geen prestatie van te maken. Alleen opmerken wat er te voelen is, is genoeg. Dat is al een uitdaging op zich, want waarschijnlijk ben je erg gewend jezelf met kritisch ogen te bekijken zodat een oordeel snel geveld is. Ook dit is interessant om op te merken. In mijn begeleiding zal ik je dan ook elke keer uitnodigen om de prestatie los te laten. Met als achterliggende gedachte dat door je bewust te worden wat er in jou gebeurt, je jezelf beter leert kennen. Dat geeft zowel ontspanning als verbinding met jezelf.

Mocht je hier wel oren naar hebben, dan ben je welkom voor een proefles.

De lessen vinden plaats in Centrum Well op maandag van 9.30 tot 10.30 uur.
Je kunt een abonnement nemen voor 3 maanden of voor een half jaar en je kunt kiezen voor 1 of 2 lessen per week:
• 3 maanden: 1 les per week: € 90,-; 2 lessen per week: € 135,-
• 6 maanden: 1 les per week: € 165,-; 2 lessen per week: € 250,-
• 10-lessenkaart: € 100,-

Voor vragen of opgeven, kun je bellen of mailen naar
Eunice van der Heijden: 06–2461 3748 of mail: info@eunicevanderheijden.nl