Andere activiteitenNieuws

Qigongweek Frankrijk

Zondag 1 tot zaterdag 7 augustus 2021

Deze qigongweek in Le Vallon Vert belooft een echt natuurbaLe Vallon Vertd te worden. Zowel uiterlijk als innerlijk. Le Vallon Vert (De groene vallei) ligt midden in het beschermde natuurgebied èn pal naast een natuurreservaat in het parc national des fôrets entre Champagne et Bourgogne. Een uitgelezen plek om ons innerlijk landschap van meridianen en organen te verbinden met de natuur om ons heen. Bovendien verzorgt de staf van Le Vallon Vert heerlijke, vegetarische maaltijden voor ons.

Hoe ziet de week eruit?

Zondag 1 augustus zijn we vanaf 15.00 uur welkom. We kunnen terecht in voor ons klaargezette en ingerichte tenten, of ons eigen tentje op zetten. Na de maaltijd maken we kennis met elkaar en het programma. In de ochtenden is er qigong. We zullen zoveel mogelijk buiten oefenen. Na de lunch kunnen we gezamenlijk wandelen of op eigen gelegenheid eropuit trekken (zwemmen, luieren). De wandelingen staan in het teken van het verkennen van onze zintuigen. Soms zullen we stilstaan (letterlijk en figuurlijk) om het landschap in ons op te nemen. Ik noem het ‘sense scape’. Na de avondmaaltijd is er een kort avondprogramma. Dat kan bestaan uit slaapqigong, een maanwandeling of van elkaars aanwezigheid genieten bij het vuur. Heb je een muziekinstrument, neem het dan gerust mee.

Voor wie

Je hoeft geen ervaring te hebben met qigong om mee te doen. Alle oefeningen worden begeleid en uitgelegd. Als je een idee wilt hebben wat qigong is, kijk dan op de website van taiji en qigongschool Centrum Well www.centrumwell.nl

Door wie

Jolinda van Hoogdalem geeft sinds 2007 taiji en qigong bij Centrum Well in Utrecht. Daarnaast is ze acupuncturist en massage therapeut. Zo staat een groot deel van haar dagelijks leven in het teken van de Chinese geneeskunst en de Chinese kijk op ons bestaan. Zen meditatie vormt daarbij een stevige onderstroom.

Kosten:

Het verblijf in Le Vallon Vert kost 350 euro p.p., alle maaltijden, koffie, thee, koekjes, fruit en overnachten in tent inbegrepen. Kom je met je eigen tent, dan kost het verblijf inclusief de maaltijden 325 euro.

Voor de begeleiding vraag ik een bijdrage van 200 euro p.p. bij aanmelding voor 1 juli. Na 1 juli is de bijdrage 250 euro.

Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen.

Aanmelden:

Je meldt je twee keer aan:

1: Via Centrum Well. Bij aanmelding en betaling voor 1 juli betaal je 200 euro. Na 1 juli betaal je 250 euro. Je schrijft je in per e-mail; info@centrumwell.nl onder vermelding van je naam, adres en tel.nr.

Je inschrijving is definitief na betaling van de begeleidingskosten op NL91 TRIO 0786876174 ten name van Centrum Well ovv qigong week Vallon Vert. Je kunt altijd mailen als je meer informatie wilt: info@centrumwell.nl.

Je krijgt een bevestiging van je inschrijving.

2: Je schijft je in bij Le Vallon Vert. Le Vallon Vert wordt gerund door twee Nederlanders, maar richt zich ook op Frankrijk. Een deel van hun website is dan ook in het Frans.

Er is een beperkt deel in het Nederlands. Het inschrijfformulier kent ook een Nederlandse vertaling.

Je inschrijving bij Vallon Vert is definitief na betaling van de verblijfskosten.

Annuleren

Mocht de week niet door kunnen gaan vanwege coronamaatregelen van de Nederlandse of Franse overheid, dan storten we je geld natuurlijk terug. Mochten er vanuit de overheid (Frans of Nederlands) voorwaarden voor reizen zijn zoals een negatieve coronatest of vaccinatiebewijs, dan moet je daar zelf voor zorgen. Bij een positieve coronatest kun je kosteloos annuleren.
Anders gelden de volgende annuleringsvoorwaarden: 50% van het cursusgeld (verblijf en begeleiding) als je zes wekene voor aanvang annuleert. 100% als je drie weken voor aanvang annuleert.

Hoe kom je er?

Bus

Le Vallon-Vert is makkelijk en goedkoop met de Flixbus te bereiken, halte Langres. De Flixbus rijdt vanaf bijv. Amsterdam (voor ca. € 20 mits je tijdig reserveert) naar Langres. Le Vallon Vert haalt je dan op in Langres voor 10 euro. Je moet dit wel tijdig bij hun melden!

Trein

Je kunt ook met de trein naar Langres. Le Vallon Vert kan je van het station ophalen voor 10 euro p.p., mits je op tijd laat weten dat je opgehaald wilt worden. Dit is dan zondagochtend vroeg.

Auto

Je kunt ook met de auto komen. Je kunt op je inschrijfformulier invullen of je eventueel wilt carpoolen. Dan kunnen we kijken of dat mogelijk is.