Do-In Yoga

Do-In Yoga
Do-In Yoga is een oude, Japanse bewegingsvorm waarin het bewegen vanuit de Hara (buik) centraal staat. Do-In Yoga is gebaseerd op de leer van yin en yang, de vijf elementen en heeft raakvlakken met acupunctuur en shiatsu. Do-In betekent letterlijk: het laten stromen van de energie door de meridianen. Een les bestaat uit een combinatie van strekken, bewegen, adem- en energieoefeningen, zelfmassage en ontspanning.

We oefenen de kunst van bewegen. Dit begint bij onze intentie om compassie te tonen voor de manier waarop ons lichaam beweegt. De bewegingsruimte en beperkingen te erkennen zoals ze nu zijn. De emoties en gevoelens die daarbij komen onder ogen zien. En de manier waarop je geest reageert met gedachten over deze situatie te erkennen. Dan vraag je jezelf wat je kunt leren van deze situatie en je zult inzicht krijgen in je overtuigingen en impulsieve reacties op emoties.

In de lessen staat energie centraal. Energie is altijd in beweging – door de seizoenen, maar ook in je lijf. Ieder moment van de dag kan dat anders voelen. ’s Ochtends bijvoorbeeld, voelt je energie meestal anders dan in de namiddag of avond. We gaan kijken hoe je je eigen energiestroom kunt ondersteunen, zodat alles lekker in beweging blijft. Want: alles is energie!
Wie is Jolanda Hamers
Jolanda geeft les in yin yoga en Do-In Yoga. Beide yogavormen zijn gegrond in de oosterse leer van de vijf elementen en verwant aan acupunctuur en shiatsu. Jolanda is een mens van de seizoenen. Stevig en licht staat ze in het leven. Ze geeft les op een aardse en stevige manier, met lichtheid en bewustzijn als constanten. Ze ondersteunt mensen bij het voelen en vinden van de balans in zichzelf.
Wanneer
Do-In Yoga wordt gegeven op maandagochtend van 09.00 tot 10.15 uur in een blok van 12 lessen van 17 september 2018 tot en met 17 december 2018 met uitzondering van 15 oktober en 26 november 2018. Je kunt je direct opgeven: aanmeldformulier Een blok van 12 lessen kost 138 euro.