Qigong-Spring-Summer-Season-2

Taiji: leer jezelf kennen

Posted on Posted in Nieuws

‘Het doel van het leren van de taiji vorm is jezelf beter leren kennen. Door het oefenen van luisterende handen, leer je de ander kennen.’ Dat schrijft Sun Lu Tang, een bekende taijimeester in zijn boek Een studie van Taiji Chuan. Door jezelf voor te nemen de taiji vorm te leren, begeef je je op het pad van zelfstudie. Je leert hoe je houding je energie stuurt. Je bemerkt hoe je staat van zijn, je manier van bewegen bepaalt. Je ervaart dat een open geest je helpt bij nieuwe dingen leren. Je ervaart wat het betekent om in balans te zijn, om een kalme geest te hebben. Elke les, elk jaar opnieuw verdiept je inzicht zich door het lopen van de vorm.. Jezelf goed kennen, is een voorwaarde om een ander te leren kennen. Dan merk je dat er geen verschil is. Tegelijkertijd waardeer je dat je allebei verschillend bent. Dat leer je in luisterende handen.

Durf je dat aan in 2019? Schrijf je dan in voor taiji op dinsdagavond van 20.15 tot 21.45 op donderdagmiddag van 17.30 tot 19.00 uur. Dan leer je de korte vorm (54 bewegingen). Doe je al een tijd taiji en wil je de vorm verdiepen? Kom dan naar de taijiles op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Wil je een korte vorm taiji leren in de Sun stijl? Kom dan nar de les Taiji voor gezondheid op dinsdagochtend van 11.00 tot 12.00.

Schrijf je nu in, voor het nieuwe seizoen. Later instromen kan altijd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *