Opening the door of the body (4-6 oktober)

Posted on Posted in Nieuws

We kennen allemaal momenten van openheid, helderheid en het ons moeiteloos voegen in ons dagelijks leven. Maar we herkennen ook dat we gemakkelijk terugvallen in de spanningen en stress. Soms gaan we geloven dat spanning en stress ‘normaal is’ ook al vragen ze een tol. Onze energie en gevoel van welzijn neemt erdoor af.  Daardoor gaan we denken dat de momenten van helderheid en openheid uitzonderingen zijn, terwijl eigenlijk het omgekeerde het geval kan zijn.

In deze tweedaagse workshop met Laura Shekerjian worden eenvoudige oefeningen met adem en beweging gebruikt om de tendens om spanningen vast te houden in het lichaam, op te lossen. We brengen aandacht naar de drie automatismen die onze energie blokkeren: iets niet willen, iets juist wel willen hebben en onszelf afscheiden van ons diepere zelf. In deze workshop onderzoeken we hoe deze drie automatismen tot uitdrukking komen in hoe we naar de wereld kijken, maar ook in hoe we ons bewegen in de wereld en ons verhouden tot anderen. Hierdoor leren we deze gewoonten losser te maken en meer openheid, helderheid en moeiteloosheid te ervaren.

Laura Shekerjian is een leerling van Tenzin Wangyal Rinpoche. Ze begeleidt al heel veel jaar groepen en individuele leerlingen op het gebied van lichaam en geest.

Locatie: Centrum Well, Doelenstraat 34

Vrijdag 4 oktober 19.30 – 21.00 uur: Lezing, indien los gevolgd: kosten: 10 euro
Zaterdag 5 oktober 09.30 – 17.00 uur
Zondag 6 oktober 09.30 – 15.00 uur
Kosten 130 euro (inclusief lezing op vrijdag), voor 1 augustus
Na 1 augustus: 150 euro

Info: The door of the body
Opgeven: 3doorsevent@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *