20 december winterwende qigong en meditatie

Posted on Posted in Nieuws, Uncategorized

Zondag 20 december, bijna de kortste dag in het jaar, is bij uitstek geschikt om tot rust te komen en je op te warmen met winterse qigong en meditatie. Het is aan de vooravond van de kerstvakantie. De kortste dag is de dag waarop het licht terug gaat keren. Of om in termen van qigong te blijven: waarop het yang terugkeert in het yin.

Het is een moment waarop we terug kunnen kijken, maar ook vooruit. Yang brengt nieuw leven en nieuwe mogelijkheden. In onszelf kunnen we die beweging waarnemen. De qigong bevordert de terugkeer van yang, warmte. Daarmee schep je ook de omstandigheden en mogelijkheid voor het onstaan nieuw leven, voor het inslaan van nieuwe wegen.

Met meditaite kunnen we diep in onszelf kijken. Wat zijn onze wensen? Waar nemen we afscheid van om iets nieuws tot bloei te kunnen laten komen.

Programma
10.00 tot 12.00 Qigong: oefeningen om warm te blijven en ons voor te bereiden op een nieuw jaar.
13.00 tot 15.00 Meditatie: zitmeditatie, loop meditatie, en een korte inspiratie tekst

Je kunt zowel ‘s ochtend als ‘s middags komen, of een van beiden. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen aan de qigong ochtend, en maximaal 14 aan de meditatiemiddag. Vooraf inschrijven is dus noodzakelijk.
Kosten: 12,50 euro per dagdeel, voor beiden 22,50 euro.

Begeleiding: Jolinda van Hoogdalem

Je kunt je hier inschrijven. Je inschrijving is definitief na betaling op NL91 TRIO 0786 876 174 tnv Centrum Well ovv Winterwende meditatie en/of qigong