Yoga in centrum well

Yoga in Centrum Well

Posted on Posted in Andere activiteiten, Uncategorized

Waar yoga geen prestatie is, maar een ervaring!
Vanaf 5 januari op maandag 9.30 – 10.30 en donderdag 17.30 – 18.30

Yoga kent een lange oosterse traditie en ontwikkelt zich in onze huidige tijd in allerlei moderne vormen. Daarmee biedt yoga een breed scala aan mogelijkheden om je te ontspannen, je bewustzijn te verdiepen en je lichaam te trainen.

Het lichaam ervaren
De vorm van yoga die ik aanbied richt zich op het ervaren van het lichaam in het huidig moment. Dit maakt dat je bewustzijn zich kan verruimen. Door fysieke oefeningen te doen en houdingen aan te nemen, kun je opmerken wat er in jouw lichaam te voelen is.

In het drukke bestaan van alle dag, kan het er namelijk nog wel eens bij in schieten om een momentje stil te staan bij wat je voelt. En dat is een gemis, want je gevoelens zijn een belangrijke bron van informatie over jezelf. Ze geven je eigenlijk precies aan wat je nodig hebt. En als we daar te weinig gehoor aan geven, raken we op een of andere manier uit balans. We worden moe, krijgen een kort lontje, komen niet aan ons zelf toe, hebben nekpijn…

Af en toe exclusieve aandacht voor jezelf en je lichaam, maakt dat je deze balans kan herstellen. Je komt weer wat dichter bij jezelf.

De lessen
De lessen kennen elke keer een zelfde opbouw. Driekwart van de les bestaat uit het doen van fysieke oefeningen en houdingen aannemen. Daarna is er tijd voor een kort moment van ontspannen en sluiten we af met een kopje thee waar ook vragen gesteld kunnen worden.

De uitnodiging tijdens de fysieke oefeningen is om er geen prestatie van te maken. Alleen opmerken wat er te voelen is, is genoeg.

Dat is al een uitdaging op zich, want waarschijnlijk ben je erg gewend jezelf met kritisch ogen te bekijken zodat een oordeel snel geveld is. Ook dit is interessant om op te merken.

In mijn begeleiding zal ik je dan ook elke keer uitnodigen om de prestatie los te laten. Met als achterliggende gedachte dat door je bewust te worden wat er in jou gebeurt, je jezelf beter leert kennen. Dat geeft zowel ontspanning als verbinding met jezelf.

Proefles
Mocht je belangstelling hebben, dan ben je welkom voor een proefles.

Wanneer en waar
De lessen vinden plaats in Centrum Well op maandag van 9.30 tot 10.30 en donderdag van 17.30 tot 18.30 vanaf 5 januari 2015.

Je kunt kiezen uit een abonnement van 3 of 6 maanden of een 10-strippenkaart. Tevens kun je kiezen of je 1 of 2 lessen per week wilt volgen.

  • 3 maanden: 1 les per week: € 90,-; 2 lessen per week: € 135,-
  • 6 maanden: 1 les per week: € 165,-; 2 lessen per week: € 250,-
  • 10-strippenkaart: € 100,-

Kies je voor 1 les per week, dan mag je zowel op maandag als op donderdag komen. Je kiest dus zelf welk tijdstip jou die week het beste uitkomt.

Voor vragen of opgeven, kun je bellen of mailen naar Eunice van der Heijden:

06 – 2461 3748, info@eunicevanderheijden.nl.