foto Evelien

Nieuw: donderdagavond qigong

Posted on Posted in Nieuws

Vanaf 1 maart is er op donderdagavond qigong van 19.30 tot 20.30 uur. Docent Evelien Voss stelt zich voor.
Je kunt je nu opgeven! 16 lessen voor 140 euro.

Evelien stelt zichzelf voor:
“Sinds 2004 beoefen ik taiji en qigong. Ik was verkocht vanaf mijn eerste les en al snel kwam ik bij Jay Elfring van Centrum Well terecht. Daarvoor heb ik met veel plezier taikwondo en karate beoefend maar in de taiji en qigong werd ik gegrepen door de zachtheid van de bewegingen. Zulke zachte bewegingen met zo een krachtige uitwerking. Door de energie die ik voelde stromen, de ontspanning tijdens en na de les en de positieve invloeden op mijn gezondheid kon ik niet meer zonder en werd het een onderdeel van mijn dagelijks leven. Nieuwschierig naar de achtergronden van deze prachtige bewegingsleer ben ik in 2005 de Bocam Opleiding bij het CNGO in Tilburg gaan volgen. Dit is een 3 jari ge opleiding gebaseerd op de Chinese gezondheidsleer. In deze opleiding is (medische) qigong een belangrijk onderdeel naast andere onderdelen van de TCM (traditional Chinese medicine) zoals meridiaanleer, massage en Chinese voedingsleer. Omdat ik ook de opleiding HBO Medische Basiskennis heb gevolgd heb ik een brug kunnen leggen tussen westerse en oosterse geneeskunde. Hierdoor heb ik inzicht gekregen in het toepassen van qigong bij veel voorkomende chronische klachten. Daarna heb ik nog veel lessen en workshops gevolgd en doe ik dat nog steeds bij diverse leraren. Nu is de cirkel rond en kan ik zelf een qigong les gaan geven in Centrum Well. Ik heb hier erg veel zin in.

Een greep uit mijn leraren: Rinus van den Broek en Marian Scherpenisse van het CNGO in Tilburg, Jay Elfring en Jolinda van Hoogdalem van Centrum Well, Chi Neng qigong bij Frank Lageweg, Ooi Kean Hin, Li Hongshi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *