Nascholing Qigong voor acupuncturisten

Posted on Posted in Uncategorized

In deze bijscholing leer je een qigong serie die gericht is op het ontwikkelen van je eigen qi. Het zijn negen oefeningen die je negen keer doet. De serie heet dan ook: Dubbele Negen.
De dubbele negen harmoniseert de drie dantians, onze drie schatten: de onderste dantian voor het ontwikkelen van jing qi (aarde), de middelste voor het vergroten en sturen van qi in de armen en handen (qi niveau, het mens zijn) en de bovenste voor het richten van shen (hemel). De oefeningen openen met name de qistroom van het hart en pericard (vuur) om vervolgens via de handen (Pc 8 Laogong) als helende energie naar buiten te stromen.

De oefeningen worden in harmonie met de wetten van ying en yang en de wu xing, de vijf elementen, beoefend. Harmonie brengen tussen Water en Vuur is een belangrijk principe in deze serie. Het Vuur brengen we naar buiten in de vorm van helende energie, met water voeden we onszelf weer en behouden we balans.

In deze bijscholing brengen we de theorie van de Chinese Geneeskunde in de praktijk: stap voor stap leer je belangrijkste aspecten van elke oefeningen: welke dantian is erbij betrokken, welke meridianen worden geopend en hoe leidt je de qi met je shen. Daarbij wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan de principes van qigong: wortelen, ontspannen, aandacht, bewegen vanuit het midden en bewegen als een parelsnoer. Aan het eind van de dag ben je in staat om de oefeningen zelf uit te voeren om zo je eigen qi verder te ontwikkelen.

Docent: Jolinda van Hoogdalem, acupuncturist, docent taiji en qigong bij Centrum Well en docent Chinese Geneeskunde bij Shu Ha Ri
Wanneer: 9 september 2017
Waar: Berghotel Amersfoort
Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Organisatie: Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeskunde
Meer informatie en opgeven: Bijscholingen Qing Bai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *