boeddhatuin

Meditatie: heldere geest, wakker lichaam

Posted on Posted in Andere activiteiten

“Of je nu loopt of zit of ligt, in elke houding die de slaap verdrijft, kun je volkomen aandacht oefenen.” Deze regel lezen we in de Sutra van de Allesomvattende Liefde. Het betekent dat we elk moment van de dag kunnen oefenen in helder aanwezig zijn, ook als we in bed liggen, in de rij staan, naar de trein lopen of gewoon zitten.

1In dit weekend gaan we kijken hoe we in elk van deze houdingen kunnen ontspannen en tegelijkertijd volkomen aandacht kunnen oefenen. Het lichaam en de adem zijn daarbij het uitgangspunt. Vanzelfsprekend doen we ook zazen. Het doel van het wakkere lichaam is immers de helderheid van de geest te ervaren en daar te verblijven. Ontspannen is daarbij het sleutelwoord. Na afloop van het weekend zul je meer gemak ervaren in zitten, lopen, liggen en staan.

Bij mooi weer oefenen we ook buiten, in de prachtige tuin van de Noorder Poort.

Begeleiding: Jolinda van Hoogdalem
Jolinda van Hoogdalem is sinds 1992 zenstudent van Jiun Hogen Roshi. In 2016 is zij geordineerd tot zenleraar en kreeg de naam Daishin (Groot Hart, Grote Geest) Daarnaast is zij docent taiji en qigong. Vanuit haar ervaring met meditatie en de ontspanningstechnieken van taiji en qigong, ontwikkelde ze dit weekend. Doel is om mensen meer gemak te laten ontdekken in het zitten. Hierdoor kan de meditatie zich makkelijker verdiepen.

Wanneer: 3 – 5 november 2017
Begin: 19.30 uur, eind: 16.00 uur.

Waar: Zen Centre Noorder Poort
Butenweg 1, Wapserveen
Kosten: 135 (2 persoonskamer) 190 euro (1 persoonskamer), inclusief alle maaltijden
Opgeven: mail: np@zeninstitute.org
Meer informatie: Jolinda van Hoogdalem: mail: info@centrumwell.nl
of 030-2963780